Pielęgnacja
- prać w temperaturze maks. 40°C
- nie wybielać
- delikatnie osuszać w suszarce bębnowej w temperaturze maks. 60°C
- prasować w temperaturze do 150°C (poziom 2) można stosować żelazko parowe
- nie czyścić chemicznie
rozmiary
Znajdź swój rozmiar
starczy skorzystać z Kalkulatora rozmiarów. Wybierz kategorię, określ rodzaj odzieży, wprowadź stosowne właściwości i naciśnij przycisk „Oblicz”. Twój rozmiar zostanie wyświetlony.
OEKO-TEX® kanon 100
Przetestowano na obecność substancji szkodliwych
Numer atestu: 21.HIN.73199 Hohenstein HTTI
kanon 100 marki OEKO-TEX® to najmocniej znany na świecie, niezależny dokument dla wszelkiego rodzaju wyrobów tekstylnych i skórzanych, które zostały przetestowane pod kątem zawartości substancji krzywdzących – od przędzy i tkanin po artykuły gotowe do wykorzystania. Etykieta potwierdza, że wyrób konfekcyjny albo skórzany został przebadany pod kątem ponad 300 substancji destrukcyjnych.
GOTS – Global Organic Textile kanon
zastosowanie od 95% do 100% bawełny organicznej
Numer certyfikatu: CU 851646
Znak świadczący o stabilnej produkcji tekstyliów
Bawełna organiczna ze znakiem GOTS zapewnia produkcję zgodną z kryteriami naturalnymi w całym łańcuchu dostaw tekstyliów.
To oznacza: wykonane włókna naturalne są uprawiane w warunkach kontrolowanych ekologicznie i wykonane w sposób przyjazny dla środowiska naturalnego.
Społecznie odpowiedzialne standardy są sprawdzane podczas przetwarzania, a pochodzenie produktów końcowych jest korzystnie oznakowane.
atuty:
- nie posiada substancji destrukcyjnych
- oszczędność zasobów
- surowce godne zaufania
Hohenstein
pasuje wspaniale
Instytut Badawczy HOHENSTEIN od blisko 60 lat prowadzi seryjne pomiary i badania służące rejestrowaniu rozmiarów ciała. Korzystając z technologii skanowania ciała 3D, rzeczywiste kształty ciała są wizualizowane i przekształcane w wiarygodne tabele rozmiarów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bokserki męskie z bawełny organicznej, 2 pary (4/s, czarny). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.